Ασβεστοχρώματα

BAUWERK

Mist

Τα Ασβεστοχρώματα της BAUWERK

είναι φυσικά χρώματα με βάση τον ασβέστη, τα ορυκτά και το νερό, κατάλληλα για τις περισσότερες εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες. Το φως διαθλάται στους κρυστάλλους του Ασβεστίτη (CaCOɜ), οι οποίοι αποτελούν στοιχείο της δομής του ασβέστη (CaO), προσδίδοντας στις βαμμένες επιφάνειες μία πολύ ιδιαίτερη φωτεινότητα.

 

Τα Ασβεστοχρώματα υπάρχουν από την αρχαιότητα. Τα χρώματα αυτά προσφέρουν μία αισθητική και μία ποιότητα η οποία παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, καθιστώντας τα ιδανικά για αναπαλαιώσεις κτιρίων αλλά και για μοντέρνα έργα.

 

Το σημαντικό και σε αντίθεση με τα ακρυλικά υδατογενή (με βάση το νερό), είναι ότι τα Ασβεστοχρώματα δεν είναι βλαβερά και δε ρυπαίνουν το φυσικό περιβάλλον.

Onyx
Τα χρώματα της BAUWERK

είναι μη τοξικά με υγιεινές-αντιβακτηριακές ιδιότητες. Παράγονται χρησιμοποιώντας 100% "πράσινη" ενέργεια. Τα Ασβεστοχρώματα κατασκευάζονται από Ανθρακικό Ασβέστιο (CaCOɜ), ένα φυσικό ορυκτό, το οποίο μπορεί να βρεθεί στον ασβεστόλιθο και τα όστρακα. Παράγεται σε παχύρευστη μορφή αφήνοντάς το μέσα σε νερό για αρκετούς μήνες προτού υποστεί γήρανση από το χρόνο. Μόλις αυτό ωριμάσει κατάλληλα, αραιώνεται με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο ασβέστης. Στη συνέχεια προστίθενται φυσικές χρωστικές (pigments), έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ευρεία γκάμα αποχρώσεων.

Riverstone
Αν και φαινομενικά απλό

προκειμένου να παραχθεί καλής ποιότητας ασβέστης, απαιτείται πολύ καλή γνώση. Όπως και με την οινοπαραγωγή, έτσι κι εδώ απαιτείται εμπειρία και μία έμφυτη συναίσθηση για την όλη διαδικασία.

Malibu
Τα Ασβεστοχρώματα

επιτρέπουν τη διαπνοή των επιφανειών πάνω στις οποίες εφαρμόζονται κάτι το οποίο αποτρέπει τον εγκλωβισμό της υγρασίας. Αντιθέτως τα σύγχρονα συνθετικά (πλαστικά/ακρυλικά) χρώματα δημιουργούν υμένα (film) επισφραγίζοντας τις επιφάνειες, με αποτέλεσμα να προκαλείται συσσώρευση νερού και κατ’ επέκταση η δημιουργία υγρασίας. Αυτό οδηγεί σε φουσκώματα/σκασίματα (αφού η αποθηκευμένη υγρασία πρέπει να εκτονώνεται) και πιθανές δομικές ζημιές των κτιρίων.

Cali Dreaming
Τα Ασβεστοχρώματα

είναι πολύ ανθεκτικά και υπόκεινται σε φυσική γήρανση με το πέρασμα του χρόνου χωρίς να να ξεφλουδίζουν. Σε όποια επιφάνεια απαιτείται μία νέα στρώση χρώματος δε χρειάζεται να τριφτεί προηγουμένως, για να απομακρυνθεί η παλαιά επίστρωση, απλά εφαρμόζεται απευθείας το Ασβεστόχρωμα το οποίο θα αντέξει στις καιρικές συνθήκες και στην υγρασία για αρκετά χρόνια.